50.30 - kollaps i Karlstad - 1.53.03 - 1.52.77 - snöpligt SM - 50.27

Allmänt / Permalink / 1
Här kommer en snabb summering av resten av säsongen. 
Sprang i juli 400m i Göteborg på 50.30, dåligt lopp där jag spände bort mig...
Sen åkte jag, med stora förhoppningar till Karlstad GP, fick ett bra heat med starka löpare och gavs nu äntligen chansen att tävla mot flera av de bästa i Sverige. Men... det var inte min dag. Tunga ben och syra redan efter 3-400m. Nästan obehaglig känsla i kroppen. Dagen efter vaknade jag med feber, så det hade sin förklaring. Kan ha varit värmeslag eller vätskebrist också...
 
Därefter väntade träning i 2-3 veckor innan jag sprang 800m i Mölndal med farthållning och bra motstånd. Tyvärr vågade jag inte riktigt gå med haren och sprang i mål som tvåa på 1.53.03. Hamnade efter 200m lite efter och lyckades inte plocka in avståndet upp. 
 
Därefter fick jag återigen chansen i ett topplopp. Nu mot hela Sverigeeliten i B-finalen på Göteborgs GP. Inför ett fullsatt Slottskogsvallen i regn och rusk njöt jag av varje sekund. Bra med från start och vid passering 400m låg jag med bra i racet. Tyvärr lite feg från 400-500m och det blev en lucka upp till grabbarna framför. Spurtade så gott jag kunde på upploppet men slutade sist, egentligen helt enligt kalkylen, men synd att inte kunna överraska i bra heat. Klockan stannade på 1.52.77 och karriärens nästa bästa resultat! 
 
 
Därefter bar det iväg till Eskilstuna och SM. Sprang i första heatet och i bra motstånd. Visste att det skulle krävas en topp-fyra placering och helst en tid ner mot pers. Hamnade lite instängd efter 100m och och kom loss först efter 300m, tog mig upp till andraplatsen och la mig i ytterspår. Blev passerad av en löpare och fick ett stopp med 200m kvar. Spurtade in som 4:a, men det hade gått för långsamt och tiden räckte inte till avanemang. Otroligt surt och var mycket besviken efteråt. Hade hoppats på en final i år men var alldeles för feg första 100... Det kommer fler år! 
 
 
Avslutade säsongen med 400m i Lerum, hade problem med ett knäveck innan och lyckades inte få till ett bra race. Sprang solo och hade 50.27 i mål. 
 
Nu väntar vila någon vecka och sedan grundträning! 
 
Foto: Deca Text & Bild
Till top