Till mina aktiva

Allmänt / Permalink / 0

Jag fick 2012 möjligheten att jobba med barn och ungdomar i Hälle och tyckte det då var kul, men framför allt en extra slant in på kontot. Tänk vad tiden kan ändra ens inställning.

Har nu jobbat i Hälle i 6 år och jag satt förra veckan och funderade lite över mina livsval. Räknade lite på mina timmar och jag jobbar nog drygt 100% stundtals, även om jag ibland har det betydligt lugnare. Jag får ofta frågan av aktiva och andra vad jag tjänar i lön, vilket fokus bland unga ofta ligger på, tyvärr… Jag har en lön som skulle få överklassen på lyckorna här i Ljungskile att kalla mig för fattigjon. MEN… Det är något jag valt!

Pengar är verkligen inte allt!! Jag har världens bästa jobb med världens bästa barn och ungdomar i världens bästa klubb. Fick frågan vilken av alla mina barn och ungdomsgrupper som är min favorit och jag blev fundersam. Tänkte först att det är ju mina yngsta för de är ju så gulliga, men sen började jag tänka på ”götalands och USM-gänget” och kan ju inte säga att jag gillar dem mindre direkt. Sen har jag aktiva på UEIG, som är 17-19 år, och de är ju också fantastiskt roliga att vara med och träna!

Även om varje grupp har sina utmaningar och även fast alla dessa aktiva är så otroligt olika så har de alla fantastiska egenskaper som ger så mycket tillbaka!

Mina yngsta små troll är gulliga, livfulla och spralliga barn och jag har nog aldrig lämnat en träning med dem utan ett leende. En fantastisk vetskap i livet att alltid ha en dag i veckan då jag möts av, och kan ge, ett leende!

Min mellanstadiegrupp är också helt underbar, där blandas lekfullhet och glädje med lite mer fokus och vilja att lära sig. En spännande kombination där man faktiskt kan börja betyda något för de aktiva även på ett personligt plan! Inte ”bara” lek.

Min GM/USM-grupp är nog den grupp jag lägger mest tid på. Där konfronteras man ständigt av frågor, funderingar och aktiva som kämpar med saker. Här har jag fått relationer där jag känner att jag kan lära mig saker från dem, även på ett personligt plan! Är ju den grupp mitt hjärta verkligen slår för, dessa ungdomar är verkligen fantastiskt fina människor och jag älskar varje minut jag får spendera med dem!!

Mina aktiva på UEIG, där det är alltmer utmaning för mig även i mitt ledarskap. Hur man hanterar varandra, hur man diskuterar träningsupplägg blir saker som är viktigare och viktigare. Men även här finns det skratt, skoj och riktigt fina stunder!

Jag ”går” till jobbet varje dag med ett leende. Jag ser fram emot varje ny vecka och jag längtar till varje tränings/tävlingstillfälle! Hade aldrig kunna önska mig ett bättre jobb. Pengar betyder i livet ingenting mot vad ett jobb du älskar betyder!! Förstår mer och mer hur oerhört lyckligt lottad jag är som har möjlighet att jobba med er!! 

Så till mina barn, ungdomar och juniorer:

NI ÄR FANTASTISKA, GLÖM INTE DET!!

Coach Ben

Till top