Säsongssummering inne 16/17

Allmänt / Permalink / 0
 
Ja, tyvärr har jag valt att avsluta säsongen trots att jag egentligen skulle sprungit SM i Växjö. Har de senaste veckorna dragits med en skadekänning i framsida lår och väljer att inte chansa utan att istället lägga fokus mot sommaren.
Så nu är det då dags att summera den gångna säsongen.
Efter en stark höst träningsmässigt valde jag att inte köra så mycket snabbhet utan att fortsätta jobba uthållighet och ha fokus mot 800m. Den 7 januari gjorde jag säsongsdebut på inne-DM i Uddevalla och sprang efter omständigheterna helt okej med 1.57.87. 
Därefter tränade jag vidare och valde sedan att springa första upplagan av SUPER600 i Göteborg den 21 januari. En tävling där man springer försök och final på 600m med bara en timme emellan. En tuff med rolig tävlingsform. 
Vann både försök och final och hade i finalen fina 1.22.84 vilket pekar på att formen var på uppgång! 
 
Därefter blev det Malmö och Pallasspelen den 29 januari. 800m och grym konkurrens i loppet. Gick med hyfat, även om jag var lite feg under inledningen av loppet. Avslutade starkt och tog mig upp till en tredjeplats och ett nytt personbästa, 1.55.46. Kände dock efter loppet att det fanns snabbare tider i kroppen och siktade sedan mot Göteborgs Inomhus, JSM och SM. 
Tyvärr blev det ju varken GBG inomhus eller något SM.
 
Så för att summera:
Det blev 3(4) lopp, 2 personbästan och för första gången är jag top 20 bland seniorer i Sverige. 12:a i statistiken och även om det inte blev något SM, vilket såklart känns otroligt surt, så är jag glad och nöjd över att ha persat och levererat bra löpning när jag fått chansen!
 
Tack till Skaratransport, Idrottspecialisten, Hälle IF och mina supporters! Nu laddar vi för en fantastik sommar!
 
Till top