God Jul 🎄

AllmÀnt, sport, trÀning, tÀvling / Permalink / 0

Dags att summera hösten, och det gör jag bĂ€st pĂ„ följande sĂ€tt: So far, so good! 

Är nöjd med trĂ€ningen som jag kört sen september. Snittat 8 pass i veckan, hade kanske önskat att jag kunde snittat 9 men har varit sjuk en vecka och av "försiktighetsskĂ€l" valt att skippa vissa pass. De senaste veckorna har det fungerat mycket bra och det kĂ€nns som om jag börjat bygga en bra grund inför sommaren. För det Ă€r sĂ„ jag ser det, vintern blir en liten rolig boost men sommaren Ă€r det viktiga! Den stora skillnaden denna hösten jĂ€mfört med tidigare grundtrĂ€ningar Ă€r, förutom fler pass, Ă€r att jag lĂ€rt kĂ€nna min kropp och börjat förstĂ„ vad som ger resultat lĂ„ngsiktigt! Att veta nĂ€r man ska stĂ„ över eller Ă€ndra ett pass och att under pass vara nogrann med att "smĂ€rtan" inte Ă€r fel sorts smĂ€rta. Att om man har en kĂ€nning, kunna ha kĂ€nsla för vad som Ă€r bra för kroppen och vad som sliter. 
NÄgra pass jag kommer ihÄg:

Tredje grĂ€spasset i Azaleadalen. 
Tungt, blött, halt, kallt och blĂ„sigt! Katastrof! Har nog aldrig kĂ€nt mig sĂ„ kass som under det passet. KĂ€ndes som att springa i gyttja. Fick hĂ„ll (!) pĂ„ tredje intervallen och var nĂ€ra att bryta passet. Men skam den som ger sig. Tog mig igenom passet och Ă„kte hem. LĂ€rdomen blev, ibland gör man skitpass, men det betyder inte att formen Ă€r skitkass. 

Backen i Göteborg.
I november började vi köra backe. Den första gĂ„ngen gick de sĂ„dĂ€r. Hade varit sjuk en vecka men tuggade igenom. Veckan dĂ€rpĂ„ gick det lite lĂ€ttare. HĂ€ngde pĂ„ Linn men vĂ„ga inte köra förbi förrĂ€n det var 3 intervaller kvar. Men sĂ„, fjĂ€rde eller femte passet i backen sĂ„ exploderade jag. Jag bestĂ€mde mig innan passet att försöka va tuff och köra. HĂ€ngde denna gĂ„ng rygg pĂ„ Putte och Grahl, och det kĂ€ndes grymt! LĂ€tta ben fram tills sista 3, dĂ„ blev det lite tyngre men ett stort steg framĂ„t och plötsligt kĂ€nde jag mig som en vĂ€rldslöpare! 

6x1000m i SkatÄs!
SĂ€songens kanske sĂ€msta pass. Tunga ben, stumma ben, kraftlösa ben och ett huvud som inte var med alls. ÄndĂ„ skaplig fart men dĂ„ övriga löpare fullkomligt susade ivĂ€g sĂ„ blev jag "stĂ„endes" som en motionerande tant. Kanske det mest psykologiskt jobbiga pass jag kört. Inte kul att bli ifrĂ„nsprungen! 

2x4x300m i Uddevalla!
Detta sprangs bara ngn dag efter passet i Göteborg! KĂ€ndes grymt bra! LĂ€tta ben, bra snitt och huvet var med igen! MĂ€rkligt med skillnaderna mellan passen. Tidigare sĂ€songer hade jag grĂ€vt ner mig rejĂ€lt efter ett dĂ„ligt pass men nu har jag lĂ€rt mig och vet att kassa pass kommer, men Ă€ven de grymma passen kommer! No worries! 

Under jul speedar jag upp lite och gör mig redo för den 7 januari! DĂ„ blir det sĂ€songens första lopp, 800m i Uddevalla pĂ„ IDM. Ska bli grymt kul đŸƒđŸœ
God jul vĂ€nner 🎄

Till top