Gott nytt år!

Allmänt / Permalink / 0
Efter regn kommer solsken... 2016 började trögt. Skadad och inte mycket som fungerade. Men, efter lång tids rehab så började kroppen fungera och löpningen likaså. Sen blev det en fantastisk sommar. Nedan följer en liten sumering månad för månad.
 
Januari 2016
Sprang 800m på DM men kroppen ville inte riktigt. Framsida lår spökade efter att jag under 2015 dragit sönder muskeln och min rehab hade gjorts för dåligt. Träningen i januari blev ganska oregelbunden på grund av skadebekymren. 
 
Februari 2016
Sprang junior-SM i Växjö trots bekymren vilket också blev säsongens enda 400m lopp. Tog mig imål men utan att kunna slappna av och springa bra. Säsongens sista lopp blev i Göteborg och 800m på Intersport Indoor games. Samma dag som SM i Malmö gick men jag kände inte att jag hade där att göra så valde Göteborg. Och det visade sig vara ett klokt val. Efter månader av problem med framsidan så svarade kroppen ganska bra och det blev seger och nytt innepers i Göteborg. En skön avslutning på en annars jobbig vinter. 
 
Mars 2016
Kontaktade i mars Nösnäs Idrottsrehab och där kom lösningen. Ett ordentligt rehabprogram togs fram och tillsammans med mycket kompetent personal började arbetet mot en skadefri sommarsäsong. 
 
April 2016
Tränade på bra i april och sprang den 23:e Kungsbackaloppet 7km. Tiden 26.17 och en sjunde plats vittnade om att uthålligheten började falla på plats!
 
Maj 2016
Åkte till Mallorca och testade formen i värmen. Två tuffa banpass och det första i spikskor sedan september 2015. Åkte hem med bra självförtroende. Sprang även en stafett i stenungsund i mitten av maj där jag sprang de sista 400m. 52 blankt i 6 grader och regn. Lugnt avslappnat och känslan av en bra sommar började komma smygande. 
 
Juni 2016
Tävlandet börjar på allvar. Sprang 400m i Skara på 50.81 och var djupt besviken, trodde jag var bättre än så. Så kom DM den 14 juni och efter flera veckor med bra träning så släppte det. 49.98, pers med en halv sekund och första gången under 50sek. Veckan efter, den 22 juni, sprang jag i Lerum och persade igen med 49.76. Juni var bra!!
 
Juli 2016
Två stora race. Göteborg Grand Prix 400m och Karlstad Grand Prix 800m. Det sistnämna det bättre. Åkte till Karlstad med förväntan att slå mitt 2 (!) år gamla 800m pers. Med hare och bra draghjälp lyckades jag också, även om det inte blev något perfekt race. 1.55.56 löd det nya perset!
 
Augusti 2016
J-SM i Hässleholm blev månadens och hela årets höjdpunkt! Efter många SM utan att lyckas springa bra så var det nu dags. 400m gick på fredagen och i försöken lyckades jag äntligen persa på ett SM. 49.74 och en 3:e plats i heatet. Men... i konkurrensen räckte jag inte till. Missade återigen trots perset. Lämnade dock Hässleholm belåten med mitt nya pers!
 
September 2016
Stafett-DM i Uddevalla och årets sista race. Avslutade säsongen med flaggan i topp med att springa sista sträckan i svenska staffetten. Ett fint avslut på en, totalt sätt, bra säsong!
 
Oktober 2016 
Började förhandla med lite sponsorer. Börjar också träna i Göteborg 2 pass i veckan. Skönt att börja en grundträning utan skador. 
 
November 2016
Klart med Skaraslättens Transport som ekonomisk sponsor och Idrottsspecialisten som materiell sponsor. Spenderade en vecka på Gran Canaria där jag testade lite fart på bana, utan att slita. Kändes ok!
 
December 2016
Farten skruvas, sakta men säkert, upp och det börjar hända saker. Laddar för DM i januari och för resten av säsongen. Hel och frisk vilket är det viktigaste!
 
Ett bra år är över!
Stort tack till mina tränare, Ulf Friberg och Christian Persson, mina "mentorer", Mikael Gren och Martin Burrows, till Nösnäs Idrottsrehab, till min massör Christer Boström, till träningsgruppen i Göteborg och Uddevalla och framför allt till mina sponsorer Skaraslättens Transport och Idrottsspecialisten! 
Gott nytt år!
 
Till top