Ungdomarnas frammarsch märktes på DM

Allmänt / Permalink / 0
2017 var ett händelserikt år där Hälle fortsatte att växa!
När nu DM gick av stapeln i helgen får man på något sätt också ett kvitto på hur arbetet med våra ungdomar och barn har varit under året. Vilka som utvecklas och även när man ser till antal starter från klubbens sida så kan man ju konstatera att inte bara medlemsantalet ökar utan även antalet tävlande, vilket såklart är viktigt! 
 
 
En glad och nöjd dubbelsegrare från dagen!
 
Har under året för första gången verkligen fått fundera, tänka och planera aktivas träning på ett helt nytt sätt en tidigare. Tidigare år har jag liksom mer eller mindre glidit med och gjort som övriga tränare men nu har jag ju fått "mina egna" aktiva vilket varit väldigt spännande. Ett stort ansvar som jag ändå kännt att jag kunnat axla, med hjälp av Ulf och Christian såklart. Speciellt svårt är det med åldrarna 13-15 år... Där händer det mycket, och det funderas väldigt mycket. Jag tror nog att säkert 20% av min vakna tid går åt dem och deras bekymmer, problem och träning/tävling. Vissa dagar är det som att man lägger all energi som man har för att förklara något eller försöka få dem att förstå och peppa, ibland utan resultat, ibland med stora resultat. 
 
DM i lördags blev därför på många sätt ett kvitto för mig hur mitt eget arbete har gått, vilket jag i skräckblandad förtjusning fick åskåda. 
 
 
Robin tvåa från vänster och Marcus längst till höger.
 
Bland de äldre var det främst Marcus Lidman och Robin Gustafsson jag hade ögonen på. Under året har jag stått med dem på många pass och även om jag inte varit huvudansvarig för deras träningsprogram tar jag stolthet i deras framgångar, känns kul att man ändå varit med och bidragit på något sätt. Marcus vann 60m på 7.24 och Robin blev trea med 7.33, bra tider av 19-åringarna och ett litet plus med Robin på pallen jämfört med kalkylen på förhand. 
 
 
Tilda på andraplats och Irma på tredje efter 200m i F15. 
 
Neråt i åldrarna var det främst mina 03-04:or jag höll koll på. Tilda Knauer persade på 200m trots förkylning i veckan och Irma Törngård persade på korta häcken. (Irma har jag inte varit med och tränat i just häck, men lika kul med utvecklingen ändå.) Sabina Aumo sprang klokt på 1000m och vann på 3.18, strax före Hilda Törngård och Ella Helmström. Dessa tjejer hoppas man ju i framtiden kan bilda bra stafettlag och det är en generation jag tror mycket på! Kloka och tänkande ungdomar!! Noterbart var att Hilda även debuterade i stav och hon var inte långt efter coach när hon seglade över 2m. Fantastiskt att man kan ha sån utveckling i en gren på så kort tid!
 
 
Wilma Wennroth kom tvåa på 60m i F15.
 
Sprinttjejen Wilma Wennroth har dragits med slatter under hela hösten men nu fick hon äntligen tävlat! Och visst gick det bra. Wilma blev tvåa på 60m i F15 med nya personbästat 8.63! Kul, den tjejen har potential! 
 
Alexander Carlsson var tillbaka på banan igen efter bland annat benbrott under sommaren. Kul, han kommer bli bra! Även Oliver Forsström var tillbaka på tävling igen och hoppade höjd, kan nog bli högt framöver. 
 
I de yngre klasserna var det extra kul med Tilde Dahlberg, Ailo Zackrisson Ljung och Agnes Knauer. 3 aktiva som varit med ett bra tag nu och som fortsätter utvecklas och som är goa att ha o göra med. 
 
 
Tilde Dahlberg högst upp på pallen!
 
Tilde vann trippelt i F13-klassen, trots att hon ännu inte fyllt 12 år, när hon delade segern på 60m på 6.62, slog distriktsrekord på 200m med 28.83 och sen även vann längden på fina 4.54! Alltid sprudlande och glad!!
 
Ailo imponerade när han vann dubbelt i P11 med 9.21 på 60m, pers med 3/10, och sen sprang 600m på 1.54.70, pers även där!
Agnes Knauer tangerade perset på 60m i F11 med 9.93 och persade även i längd med 3.47!
 
Även många fler som gjorde strålande bra ifrån sig men de får jag väl skriva om vid nästa DM... 
 
 
Erik Framme, Samuel Fitsumbrhan och jag. Skönt med en randig pall iaf!
 
För egen del blev det ett tungt 3000m lopp med halvfräscha ben. Efter 7 timmar i hallen, hejandes på våra aktiva så var kroppen trött och skallen likaså. Jag slet mig iaf runt och sprang i mål på 9.57, under 10 för första gången! Kan nog sänkas till 9.40 med lite draghjälp och lite fräschare skalle! 
 
Nu väntar 800m i Växjö den 21/1 för min del! 
 
Kan konstatera att arbetet går framåt, barnen och ungdomarna har kul, utvecklas och trivs i klubben! Tävlingar som DM är bra, det är då man känner att tiden man lägger är värd! Utmärkelser och priser i all ära, men barn och ungdomars utveckling och framför allt, uppskattning, betyder otroligt mycket mer och är det bästa betyget och priset en tränare/ledare kan få!!
Till top