Fantastisk vår - hälsning från Mallorca

Allmänt / Permalink / 0
Våren har ju kommit och träningen har flutit på helt enligt plan, för första gången i karriären egentligen. Tidigare säsonger har jag haft diverse problem med kroppen såhär års men i år tycks kroppen svara på ett helt annat sätt. Det kan ju bero på att jag har tränat mer och är mer genomtränad än tidigare år. Har under våren fokuserat mycket på att hålla fokus på min egen träning, vilket inte alltid är helt lätt när man tränar flera andra grupper och aktiva. Men i år känns det som att jag har hittat en sund balans i träningen. Befinner mig nu på Mallorca på ett 8 dagars träningsläger i Magaluf. Vi bor nära en fin anläggning med konstgräsbana, vanlig löparbana och fint gym. Dessutom bra grusslinga utanför arenan.
 
 
 
Vi kör 2 pass om dagen och körde det första riktigt tuffa passet i fredags, 6x1000m. 
Vi körde samma pass i Rimnershallen för några månader sedan och jag hade då snittet 3.22 per intervall. Nu var målet satt till 3.15, vilket är en 7 sekunders sänkning i snitt. Inledde med 3.10 på första intervallen. Sedan 3.15, 3.14, 3.17, 3.22 och sedan 3.10 igen. Vilket resulterade i 3.14,6 i snitt!! Under 3.15 och ett bra kvitto på att uthålligheten är på plats! 
 
Bra sparring av SM-medaljören Samuel Fitsumbrhan och SM-fyran Merhawi Seyfu.
 
Igår körde vi två lättare pass och idag väntar ett tufft morgonpass och sedan lätt jogg och teori i eftermiddag! 
 
Även Tilda är med här i värmen vilket är extra kul för coach!
 
Ser fram emot resterande dagar här den spanska värmen! 
Hela medel-långgänget på bild! Totalt är vi 36 stycken från klubben här!

Halkigt på Ryssbergsloppet i Sölvesborg!

Allmänt / Permalink / 0
 

I samband med ett mindre träningsläger i Blekinge sprang några av våra ungdomar Ryssbergsloppet i Sölvesborg på långfredagen. Efter snöfall under torsdagen väntade en hal och svårlöpt bana för våra aktiva. 
Alexander Carlsson bemästrade snön och vann enkelt P15 1,9km. Tiden skrevs till fina 6.41! 
Näst snabbast i mål var Algot Wedberg som vann P13-klassen med 7.08 i mål. Tvåa i P13 var 11-åriga Ailo Zackrisson Ljung som sprang in på 7.43!

På tjejsidan var det även där stor Hälledominans! I F15 blev det dubbelseger när Wilma Wennroth vann följd av Elsa Stålhandske på andra plats. Ovan distans för sprinttjejerna som gjorde fina insatser!

F13-klassen vanns av Nelly Elned på fina 7.55 och trea blev Vendela Gutke med 9.07!

I seniorklassen kom jag tvåa på en mycket kuperad 5,1km lång bana. Jag hade svårt med underlaget men hade ändå 18.45 i mål! 

 
Till top