Sommaren 2017 - Säsongssummering

Allmänt / Permalink / 0
Så var det dags att summera sommaren 2017... 
Blev inte alls den sommaren jag hade hoppats på då stora delar av våren och första halvan av sommaren stördes av skadebekymmer. Ett smärtande knä, en inflammation i ett muskelfäste och en gubbvad förstörde det som annars mycket väl hade kunnat bli en grym sommar! 
 
Inledde sommaren med flera lopp på 800m runt 1.58. Övervägde då stundtals att lägga ner säsongen men körde på och litade på coach planering. 
 
Väl inne i augusti kom så några riktigt bra lopp. På JSM började det lossna lite med 50.41 i min första JSM-final, en bra bit från pers men ändå betydligt bättre än tidigare denna sommaren på 400m. 
 
Veckan efter, och med 1 vecka kvar till SM kom så sommarens första personbästa. Sprang 800m på 1.54.88 och får vara nöjd och belåten med det loppet! Viktigt inför hösten att få med mig ett PB.
Foto: Deca Text & Bild
 
På SM, mitt första på 800m, blev det en 5:e plats i heatet och en 12:e plats totalt. Tiden 1.55.12 borde varit betydligt bättre om det inte hade varit för min taktiska fallering... Placeringen bättre än tiden. Dock mitt näst bästa lopp och en bra och nyttig erfarenhet! 
Foto: Deca Text & Bild
 
Avslutade 800-säsongen med ett lopp i Jessheim, Norge. I grym konkurrens och i bra förhållanden drogs jag med till en snabb öppning med dog rejält på andra varvet. 1.55.73 får anses vara okej men inte mer än så! 
 
Nu laddar jag om för höstens grundträning. Kul och spännande att vara hel när jag ska börja grundträningen, har inte varit i den sitsen förut så ska bli spännande att se vad som händer i vinter!! 
Foto: Deca Text & Bild
 
Stort tack till min tränare, Ulf Friberg, Hälle IF, min massör Christer Boström, till mina supporters, tänker då främst på familjen Ivarsson/Behrendtz och familjen Knauer. 
 
Sist men inte minst, ett STORT och HJÄRTLIGT tack till mina sponsorer! Utan er hade jag inte fortsatt satsa!!  
Nu jobbar jag vidare mot inomhussäsongen!

Till top