Långloppssäsongen är igång

Allmänt / Permalink / 0
 
 
I lördags sprang jag så säsongens första långlopp. USK-loppet 5km var dagens utmaning och i gott sällskap då bland annat IK Granits Julian Eliasson skulle springa. Ifjol hade jag 19.12 på den förhållandevis tuffa banan men hade i år siktet inställt på under 18.45, åtminstonde... 
Jag gick ut lite klokare i år, inte för snabbt utan kunde under hela loppet succesivt öka farten. Åt Eliasson fanns inget att göra då han stack iväg direkt. Och övriga löpare hängde inte på mig heller vilket ledde till att jag hamnade i ett ingemansland. Tuggade på ensam och lät benen jobba på. Efter passering 3km kände jag mig ganska stark och löpte på rätt bra och när jag strax innan 4km nådde toppen av banan visste jag att det hade gått rätt fort. Under 19 skulle det bli, med råge. 
 
 
Sista kilometern hade jag Mikael Gren bakom mig på cykel som pushade och ropade tider vilket underlättade under avslutningen. Sprang dreglandes, frustandes och härligt trött i mål på 18.10, en rejäl förbättrning gentemot ifjol. Skönt att lyckas lägga upp loppet lite klokare och känna att krafterna räckte till! 
 
 
Nästa lopp, och det sista långloppet för min del denna hösten (tror jag) blir Hytteplansmila i Norge den 21 oktober. 10km på en snabb och ganska flack bana med en tuff avslutning blir en bra värdemätare under denna grundträningsperiod. Ska bli spännande att se vad jag kan göra på 10km. 
 
I övrigt så har grundträningen startat väldigt bra. Känner mig hel och frisk och träningen har flutit på förvånandsvärt bra och enkelt! Känner mig starkare och bättre för varje dag. Nu gäller det att hålla sig hel under hela hösten/vintern så kan det gå riktigt fort i februari!! 
 
Foto: Maria Elned

Grym start på grundträningen

Allmänt / Permalink / 0
 
Har den senaste veckan kört min första riktiga grundträningsvecka. Totalt blev det 67,4 km löpt. 2 styrkepass, ett pass med löpteknik och snabbhet och kroppen känns hel och bra. Skönt med tanke på hur tidigare grundträningsperioder har inletts. Nu hoppas jag innerligt att jag lyckas hålla mig hel hela hösten och få till en grym inomhussäsong!
Till top