Träningsläger 2017 - Altea, Spanien

Allmänt / Permalink / 0
Förra veckan var jag på mitt första träningsläger med klubben. 35st var vi som drog till Altea, nära Alicante på Spaniens sydöstra kust. Förutom träning hann vi även med bergsklättring, bad och massa annat roligt.
Fredag:
Dubbelpass. Ett lättare morgonpass med jogg och styrka/rörlighet.
Eftermiddagspass på arenan i Altea. 10x400m med 90sek vila. Snitt på 70. Första banpasset för min del och lite halvsegt. Men ingen smärta!
Vi passade även på att kolla oss lite omkring!
 
På lördagen var det morgonpass igen med jogg och spänst denna gången. 
På eftermiddagen blev det ett gräspass på arenan med 20x100m. Kändes ok. 
 
På söndagen körde vi återigen dubbelpass. På morgonen var tanken att vi skulle köra jogg och yoga men jag, Calle och Edwin skulle klättra i berg med Lars på morgonen så vi lämnade övriga nere i hamnen och begav oss uppåt. Lättare sagt än gjort. Efter en timmes irrande vid bergen mötte vi tillslut Nico som kunde visa vägen till berget där Lars hade satt upp rep. 
Otroligt läskig upplevelse. Det fullkomligt sprutade adrenalin i kroppen när man klättrade. Fin utsikt var det också. 
 
Grymt häftig upplevelse som alla någon gång borde testa!
 
På eftermiddagen var tanken att jag skulle köra ett snabbare pass.
 
8x100m stod på schemat men kroppen ville inte riktigt. Efter 3 intervaller gick vi över till gräset och fortsatte där. Dock bra fart igenom hela passet och ett snitt runt 12 blankt. 
 
Dagen efter besökte vi Calpe, en stad med ett häftigt berg i som vi besteg. Efter knappt 2 timmar var vi på toppen och kunde njuta av den fantastiska utsikten. Otroligt vackert! 
Efter denna bestigning körde jag och Nico en 10km distans i Altea i ganska bra fart! Sista kilometrarna strax över tröskelfart. 
 
På tisdagen hade vi vår "lediga" dag. Vi körde 10x200m på morgonen i styrfart och begav oss sedan till Benidorm. En stor stad med en lång och härlig strand. 
Där spenderade vi i stort sätt hela dagen. Vi passade även på att fotas lite på stranden!
Här tillsammans med Ebba.
Här utan Ebba haha
 
På onsdagen var det så dags för sista banpasset i Spanien. Tuffa 12x300m stod på schemat och jag och Nico körde tillsammans. Alltid skönt att ha någon som flåsar bakom även om man inte har draghjälp. 
Inledde första 6 på 50sek. Sen 3st på 49/49.5 och avlsutade med 3st på 48/48.5. Bästa passet i Spanien och en bra känsla inför sommaren. 
Foto:Christer Boström
 
På torsdagen körde vi en morgonstafett på piren i hamnen innan vi packade och åkte hem. 
Kan summera ett fantastiskt läger med fantastiska vänner! Grym gemenskap och atmosfär veckan igenom!
Nästan hela gänget på bild!
 
 
Till top