50.78 på Göteborgs GP

Allmänt / Permalink / 0
Här tillsammans med träningskompisen Anders Grahl som gjorde ett starkt lopp på 3000m!
 
Sprang i tisdags min fjärde Grand Prix tävling i karriären. Tredje gången på Göteborgs GP. Säsongsdebut på 400m stod på schemat och bra motstånd. Efter att säsongen inletts som den har, med mycket mängdträning men mindre fartträning så siktade jag på att springa ett lopp med två jämna halvor. 25 + 25 och en tid under 51 sekunder i mål. Planen höll och var nog ganska lagom. Tiden blev 50.78, vilket faktiskt är min snabbaste säsongsdebut någonsin på distansen. Blir intressant att se vad som händer när jag börjar köra lite fartträning igen! 
 
Blev trea i B-finalen och får vara nöjd med loppet. Kan konstatera att 400m är e väldigt rolig distans att springa, farten, kombinerat med uthålligheten är en unik och väldigt häftig kombo!

Årsbästa efter taktiklopp på blåsigt Ullevi!

Allmänt / Permalink / 0
Helgens världsungdomsspel blev inte, tidsmässigt, vad jag hade hoppats på. Jag siktade på att springa snabbt, gärna ner emot 1.55 men förutsättningarna var långt ifrån optimala. På ett mycket blåsigt Ullevi kom nästan alla längre lopp att bli taktiklopp. 
 
Loppet kan ses i länken: 22 min och 40 sek in i klippet
 
Jag hade därför en given plan. Att ligga långt fram utan att behöva dra. Jag följde denna plan till punkt och pricka men tyvärr gick det långsamt redan från start. 59 passering på 400m och för min del 1.58.77 i mål. Detta efter att ha kroknat ordentligt på upploppet. 
3 spyor efteråt blev det också, ett race i mängden, inget lopp jag kommer komma ihåg. 
 
Bra taktiskt, dålig fart...
 
Kul var att jag hade finfin support på läktaren i fom av Issi, Fredrik, Amanda och Alicia! Kul att de var där och hejade, ger alltid lite extra energi! Även fjolårets Lidingöloppvinnare, kenyanen och träningskompisen Japhet Kipkorir, kom och hejade på mig!
 
Här med familjen Ivarsson/Behrendtz!

1.24.54 på 600m och seger i Kungälv 🏃🏽

Allmänt / Permalink / 0

Inför Världsungdomsspelen ville jag ha lite fart i benen och valde då Trekungamötet i Kungälv som fartträning. De hade nämligen 600m på programmet! Tyvärr ställde vädret till det lite och i stormiga vindbyar sprang jag i mål på 1.24.54. Tung öppning på 54 sekunder, kändes som 49, och sen stumnande lår i motvinden sista 150m. Men, skönt att vara hel 🏃🏽 next up 800m på Världsungdomsspelen på Ullevi 2 juli! 


Till top