1.55.46 - Nytt pers i Malmö!

Allmänt / Permalink / 0
Bild från innan loppet! Foto: Robert Åberg
 
Åkte under dagen ner till Malmö för att springa 800m på Pallasspelen! Väl på plats noterade jag direkt den tuffa luften som bildats i arenan. Efter två dagar fyllda av tävlingar med mängder av folk i Atleticum, som arenan heter, var luften alldeles tjock och fuktig. Inte skönt att springa i men det är ju samma för alla. Värmde upp med ett gäng killar från MAI och laddade sedan för mig själv inför loppet. 
25 män gjorde upp om segern och vi delades därför in i 5 heat. Jag seedades i A-final och fick därmed springa i det sista, snabbaste heatet! 3 killar med pers under 1.50 och en hare som skulle dra snabbt gjorde att jag lade mig som fyra, exklusive haren då, och försökte flyta med i loppet. Lite ryckigt inledningsvis med hög fart första 50m och sen lite avstannande. Passeringar för mig var (ca) 27 hög, 56, 1.25. Vid 600m gjorde jag ett litet ryck förbi en av danskarna som låg framför och tog mig upp på tredje plats. Slet sen mig imål som trea med nya perset 1.55.46!! Innepers med en sekund och totalpers med 1 tiondel. 
 
Är i efterhand mest nöjd med tiden, finns mer att slipa på innan vintern är slut!

SUPER600 - Succé

Allmänt / Permalink / 0
Bilden är tagen av Hasse Sjögren på Decabild och tagen från Hälle IF:s facebooksida!
 
I helgen blev jag historisk... Ja, det låter nog häftigare än det var! IF Kville arrangerade, för tredje (?) gången, tävlingen Scandinavian Milers Club och för tredje gången var även jag med! Denna gången i en ny tävlingsform! Med på programmet fanns nämligen disciplinen SUPER600, något som aldrig tidigare funnits med i friidrottssammanhang. Disciplinen är hämtad från skidåkningens sprinttävlingar där åkarna kör försök, semi och final inom loppet av en kortare tid. Tanken med tävlingen var att locka löpare som till vardags sprang allt mellan 5000m och 400m. Ett ultimat test i snabbhet, uthållighet och återhämtning. Tanken var att vi skulle springa försök, semi och final inom loppet av två timmar, vilket är tufft om man ska springa snabbt på 600m!
Intresset för den nya disciplinen var dock måttlig. Trots fina prispengar lockades endast 6 deltagare till att ställa upp i den tuffa disciplinen. Dock 6 duktiga löpare. Försöken uteblev på grund utav antalet löpare och istället kördes semifinalen först. För vidareavancemang till final gällde segraren i de båda heaten plus två tider totalt. Detta innebar att man antingen var tvungen att springa snabbt, eller se till att vara först i mål. Jag hamnade i första heatet och bestämde mig direkt för att se till att kontrollera mitt heat!
 
Bilden är tagen av Anders Grahl och är från semifinalen!
 
Jag öppnade snabbt första 50m och såg till att vara först direkt. Därefter lät jag farten gå ner avsevärt utan att låta de andra komma förbi mig. Vid 350m försökte en kille passera men då ryckte jag lite och vid 500m hade de släppt mig, på upploppet kunde jag lungt ta mig i mål som segrare i heatet på 1.29.52. Detta efter passeringarna 200m - 31.5, 400m - 62.0... Sista 200m gick alltså förhållandevis snabbt. I mål utan särskilt mycket syra och med en bra känsla. 
 
Ännu en bild från semifinalen! Foto: Anders Grahl
 
Sen gällde det att återhämta sig snabbt. 1 timme efter semi var finalen och då ville jag vara så fräsch som möjligt. Jag joggade två varv i hallen, åt en banan och svepte en yoggi. Sen la jag mig och vilade en kvart. Ett toabesök och en 2min promenad utomhus i kylan fick mig att vakna till och sen laddade jag för seger. Värmde upp med två varvs jogg och några stegringslopp. Kändes som om man hade sprungit 5km distans. Seg i kroppen men inte trött direkt. 
I final ställdes jag emot bra motstånd. Ullevis Ali Kanani, danske Sören Johnk och Sävedalens Isac Larsson. I mina ögon var dansken det tuffaste motståndet, men det berodde nog mer på min okunskap om de andra löparna än att han egentligen var så bra... 
 
Bild från finalen passering 400m! Foto: Hasse Sjögren, Decabild."Lånad" från Hälles Facebook!
 
Startskottet gick och jag tryckte på som i semin. Jag märkte direkt att dansken inte ville låta mig ligga och bromsa så det gick hyfsat fort från början, dock väldigt ryckigt. Vid varje raksträcka försökte han nämligen passera mig men jag tänkte inte låta någon smita om mig. Jag vet ju hur svårt det är att passera någon i kurvorna så jag sprang snabbt på rakorna och slappnade av lite mera i kurvorna. Vid passering 400m stod klockan på 54 sekunder, då hade jag gett upp förhoppningarna om en riktigt bra tid. Vid 500m märkte jag att de bakom inte var lika på hugget mer och in på upploppet tryckte jag på för allt jag var värd! Över mållnjen noterade jag att det inte var dansken som var närmast utan Ullevis Kanani som var sånär att slå mig över mållinjen. Till slut skillde det 7 hundradelar, så en ganska säker seger trots allt! Det mest förvånande var tiden, 1.22.84, vilket är knappt 2 tiondelar sämre än mitt utepers och endast 3 tiondelar från distriktsrekordet inomhus... En, efter förutsättningarna, alldeles utmärkt tid! Skönt formbesked och gott med lite klirr i kassan!
 
Här tillsammans med mannen bakom SUPER600, Måns Åkerberg! Foto: Hasse Sjögren, Decabild
 
Next up: 800m i Malmö
 
Foto: Anders Grahl, Deca Text & Bild och privat

Säsongen är igång - 1.57.87 på DM!

Allmänt / Permalink / 0
Smygstartade säsongen med att springa 800m på DM i Uddevalla utan konkurrens. Öpnnade lite för långsamt och fick betala för det under resten av loppet. I mål stannade klockan på 1.57.87 vilket får anses som godkänt för att vara säsongens första lopp! Behöver inte analysera mer än så!
Foto: Decabild (arkivbild från 2016 års DM)
Till top