Årets Ljushuvud i Ljungskile 2017

Allmänt, sport / Permalink / 0
(null)Fick under dagen motta utmärkelsen "Årets Ljushuvud i Ljungskile" på julmarknaden i Ljungskile. Detta för mina insatser som barn-och ungdomsansvarig i Hälle IF de senaste åren. 
Nomineringen löd: "Benjamin Åberg mottar priset för hans intensiva och framgångsrika engagemang i Hälle IF:s ungdomsverksamhet vilket ofta inkluderar stora träningsgrupper, men dessutom projekt med utbildning för demokrati samt integration av ensamkommande flyktingar. Benjamin är en ung man med stort hjärta i allt han gör. Han är en otroligt bra förebild för barn och ungdomar och har under sin tid tredubblat antalet medlemmar och idrottsutövare i föreningen."
(null)
Stort tack till juryn som utsett mig och till de som nominerat mig! Även ett stort tack till Hälle IF och framförallt Christian Persson som för 5-6 år sedan såg potential i mig och sedan dess stöttat mig med resurser och möjligheter att jobba med det jag älskar! Även ett stort tack till alla fantastiska barn och ungdomar i klubben, ni är bäst!!

Är nog få förunnat att som 22-åring jobba med sitt drömjobb, kan konstatera att jag verkligen har hittat hem!

Foto: Tobias Åberg

En fantastisk höst!

Allmänt / Permalink / 0
 
Inledde denna grundträningsperiod lite annorlunda. Tidigare säsonger har jag ofta gått på rätt tufft från början och sen ofta dragits med skador under hela hösten/vintern. I år valde jag att dra igång lite mjukare första 2 veckorna och inte belasta för tufft. Detta visar sig vara lyckosamt. Har sedan oktober kunnat träna helt enligt plan och varit hel och frisk. Har haft stort fokus på att förbättra uthålligheten och försöka jobba ner tröskelfarten. I våras körde jag 6x1000m med 1 min vila och hade en snittfart på 3,50 per kilometer. Körde 7x1000m för bara någon vecka sedan och hade nu 3,32 i snittfart. I våras körde jag tröskel och låg runt 3,55 per kilometer. Nu har jag varit nere på 3,42 per kilometer. Det börjar hända grejer!! 
Blir intressant att se hur detta utvecklar sig under vintern och när det om en dryg månad ska börja tävlas. 
I sommar lär det åtminstonde visa sig rejält!
Till top