12:a på SM 🏃🏽

Allmänt, sport, tävling / Permalink / 0

Så var SM här, äntligen! Kul att stå på ett senior-SM och känna att man har där att göra. Var fokuserad och sammanbiten denna gången, till skillnad från JSM då jag mest var glad. 800m i Sverige i år är ett getingbo, precis som väntat var det grymma startfält på SM med flera löpare som gjort under 1.50. Hamnade i försöksheat 2 och hade ganska klara förutsättningar. Topp 3 från varje heat skulle gå direkt till final, sen 3 tider totalt! 19 man kom till start och av dem var jag rankad som 17:e man... 

Starten gick och jag tryckte på bra första 20m, delade bana med en kille från Hammarby och stack direkt förbi honom. Sprang på bana 7 och då jag inte blev ikapplöpt inifrån första 50m slappnade jag av, lite för mycket tyvärr... tappade min fina placering och när vi skulle in på gemensam bana var jag plötsligt sist. Slarvigt och lite orutinerat. Men skam den som ger sig! De första 5 bildade en klunga o jag o 2-3 andra sladdade lite... tog mig förbi en kille strax efter passering 200m, och in mot 400 låg jag ca 5-10m bakom klungan. Men i kurvan tog jag in detta och med 300 kvar kände jag mig stark. Gick ut i 3:e spår och tryvkte på. Passerade två killar, och såg att det öppnades en liten lucka i innerspår. Tog chansen och fortsatte trycka in i sista kurvan. Med 150m kvar låg jag plötsligt delad 3:a. Dock lite instängd och började dessutom bli ganska trött. Med upploppet kvar kom syran, och konkurrenterna... sprang stumnande imål som 6:a i mitt heat, blev tillslut 5:a då hammarbyaren diskades... men det hade gått för långsamt. Det förra heatet var lite snabbare och jag missade final. Totalt blev jag 12:a, 1 sekund från SM-final. 
Nu i efterhand är jag nöjd! Bra placering och tiden 1.55.12 är det näst bästa jag någonsin gjort! Synd att det inte räckte längre bara, men det kommer fler SM 😊🏃🏽🍿 


Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild

1.54.88 🏃🏽

Allmänt, sport, tävling / Permalink / 2

Så kom äntligen perset på 800m!! Som jag har slitit för det här 💪🏼 

I mitten av juli var jag för första gången i sommar i bra form, i persform på 800m. Då blev jag sjuk, några dagar innan Karlstad GP och fick inte chansen att springa. Detta efter en skadefylld vår och en brusten vad i juni. Men, jag bet ihop och tuggade på. Efter ytterligare några halvbra lopp så kände jag när jag kom till JSM att det ändå började hända lite med kroppen. Benen kändes lite lättare och skallen var med på ett annat sätt. Årsbästa på 400m där och en bra känsla. Nu behövde jag bra 800-lopp. Och det skulle jag få! Sävedalens Per Skoog drog ihop en tävling på Slottskogsvallens nylagda banor och lyckades fixa in riktigt bra löpare. Bland annat Hässelbys Rikard Gunnarsson, PB på 1.47. Även Ullevis Ali och ytterligare 5-6 löpare med kapacitet för 1.54-1.56. Alltså helt perfekt startfält för mig. När det sen även blev klart med farthållning så visste jag att det skulle gå undan. 
Så igår stod jag redo. Tävlingen, som fått namnet Bannister Running Classic Night, bjöd på strålande förutsättningar. 20 grader varmt, kvällssol, lite blåsigt men i övrigt perfekt för 800m. Det var helt enkelt bara att ta chansen. 
Jag öppnade kontrollerat i det 10-manna stora startfältet och la mig på en stabil 7-plats. Längst fram var det rusning men det var bara Gunnarsson och Ali som hängde på haren. Passering 400m skedde på 56.2 för min del, kontrollerat! Ut på andra varvet kände jag mig pigg. Flöt förbi en kille med 300 kvar och la mig sen i rygg på Ullevis Mattias Söder. Bromsades lite i kurvan men vill inte gå om där o få tredjespår utan väntade tills det var 110 kvar, då tryckte jag till. Flöt förbi 2 killar och var inte långt ifrån Örgrytes Robin Lindgren på slutet. I mål på nya perset 1.54.88 🏃🏽 Äntligen ett nytt pers😁 knappa sekunden under mitt gamla och årsbästa med nästan 4 sekunder! Grymt skönt! Nu laddar jag för SM i Helsingborg till helgen! 

Strax innan start! Foto: Samuel Fitsumbrhan
Line-up! Foto: Samuel Fitsumbrhan
Lindgren och jag i starten! Foto: Ronja Fjellner
Mot mål! Foto: Per Skoog
1.54.88 i mål! Foto: Samuel Fitsumbrhan
Till top