Next up: Världsungdomsspelen 🏃🏽

Allmänt, sport, träning, tävling / Permalink / 0

Till helgen arrangeras, världens i särklass(?), största friidrottstävling på Ullevi i Göteborg. De senaste 3 åren har jag tävlat på världsungomsspelen och ifjol blev det, för första gången, en dubbel. 400m på lördagen och 200m på söndagen! 89 man sprang 400m ifjol och 124 sprang 200m! Sprang i 3:e respektive 5:e heaten om jag inte minns fel. Tider ifjol var 50.70 och 23.04, en helt okej helg! Årsbästa på 400m då och pers på 200m! Tilläggas bör att dessa resultat kommer efter en skadefylld säsongsinledning och grundträning.
I år ser det lite bättre ut, minst sagt! Säsongen har nu varit igång en månad och jag kan konstatera att det inte är något fel på min form eller min träningsbakgrund. 49.76, som är mitt nuvarande personbästa på 400m, är en sänkning mot ifjol med hela 68/100 och det lär sänkas ytterligare innan säsongen är över.

Den smärtsamma dubbeln
Jag springer i år 400m och 800m. En tuff kombination på två dagar, men en viktig sådan! Inför kommande mästerskap är det viktigt att kunna springa flera lopp på få dagar så det blir som ett minimästerskap för min del.
Ser mest fram emot 800m, då detta blir första gången i bra konkurrens i år.

Stickande baksida
Under veckan har jag störts lite av en "stickande" baksida... En nerv mellan rumpan och höftbenet är lite klämd vilket orsakat lite irritationsmoment i baksida och vad. Hoppas att jag kan stretcha bort detta tills på lördag!

Ska bli en rolig, utmanade och tuff helg! 🏃🏽

49.76 🏃🏽

Allmänt, sport, tävling / Permalink / 0
I Lerum arrangeras tävlingen "En midsommarnattsdröm" innan midsommar varje år! Så även detta året. Tävlingen bjuder på prispengar vilket gör att konkurrensen är bra! 
Ställde i år upp på 400m och hade bra motstånd. Efter en, mycket märklig, omstart, där vi löpare hann springa ca 100m, så kom vi iväg på andra försöket! Öppnade kontrollerat, 200m på ca 23.8 och sedan öste jag i kurvan! In på upploppet jämsides med Martin Selin och Victor Fingal så lyckades jag spurta ner Fingal iaf. Selin får vänta till en annan gång! Bra känsla efter loppet och nytt pers, 49.76! Därtill prispengar så en bra dag på jobbet 😉🏃🏽 
Målgång
Start


Till top