JSM - en mental framgång 🏃🏽

Allmänt, sport, tävling / Permalink / 0

Jag räknade lite på det imorse, hur många SM jag sprungit. 2013 gjorde jag i februari mitt första IJSM, i Uddevalla dessutom! Sprang 400m och noterade 52.96 i försöken. Personbästat låg då på 52.33. Under sommaren debuterade jag även i seniorsammanhang! Borås arrangerade SM och jag sprang 400m även där och mötte bland annat Wissman. 51.62 blev tiden, personbästat låg då på 51.55. Och det var fram tills i år mitt främsta SM-resultat utifrån personbästa. Sprang IJSM i Sätra 2014 men sprang inte alls bra. 52.5(?) och åkte ut i försöken även där. Sjuk när JSM i Gävle avgjordes och på ISM i Göteborg flög jag ut i försöken. 2015 blev det första året jag sprang både IJSM och JSM. I februari sprang jag IJSM i Göteborg och blev även där utslagen. I Kalmar sprang jag sen JSM och gjorde det bra. I alla fall placeringsmässigt. Sprang på 50.70 och var total sjua. Endast 9/100 från final. Personbästat låg på 50.44 så inget perfekt lopp.
I vintras sprang jag IJSM i Växjö men sprang inte bra. Skadad och efter en dålig säsong blev det 51.79 och en tiondeplats. Så var det då dags för Hässleholm och JSM. I en M22-klass som är tuffare än någonsin visste jag att det skulle krävas tider under 50 sekunder för att gå vidare! Efter 5 JSM och 2 senior-SM har jag nog lärt mig ett o annat. Hur jag ska ladda upp, hur jag ska tänka och vad jag ska fokusera på. Viktigt var denna gången att leverera och faktiskt springa snabbt! Det har jag inte riktigt lyckats med förut så denna gången var fokus på att göra ett bra lopp!
Väl i startblocken fanns känslan där, det kändes bra. Startskottet gick och jag fick en helt okej start. Efter 100m var jag ikappsprungen av både Victor Fingal och Erik Martinsson som hade banorna innanför mig... Redan vid 130m hann jag tänka att de va väldigt vad snabbt de går. Vid 200m var jag klart sist, vilket ändå kändes okej med tanke på hur jag brukar springa 400m. In i andra kurvan börjar jag plocka in lite på övriga och tar mig ikapp och förbi Dag Hultberg som hade banan utanför mig. In på upploppet och fortfarande 10-15 meter efter Hellbratt och Fingal. Men skam den som ger sig! Med 50 meter kvar passeras Hellbratt och med 10 meter kvar inser jag att även Fingal kan slås. Med en meter kvar dundrar jag förbi Fingal och slutar trea i heatet. Sist vid 200m, trea i mål! Ingen tvekan om vad jag behöver jobba på... Tiden, 49.74, är personbästa med 2/100 och en bra tid att göra i ett försök på SM. Viktigt att kunna leverera även i de här sammanhangen! Men tyvärr var konkurrensen för hård. Sista tid till finalen blev 49.06 (!) och sista placering blev tvåan i mitt heat, Martin Selin som hade 49.43, en tid jag i ärlighetens namn inte har varit i närheten av.
Lärdomen från detta SM är att jag äntligen lärt mig hur jag ska ladda och tänka för att kunna göra mig själv rättvisa på ett SM! Är mycket nöjd med genomförandet kring mitt 400m lopp även om det är synd att jag inte gick vidare till final.
Nu laddar jag om för fler lopp, bland annat 800m i Göteborg till helgen 🏃🏽

Till top