Kungsbackaloppet - Uthålligheten är god 🏃🏽

Allmänt, sport, tävling / Permalink / 1
Under lördagen gjorde jag utomhussäsongens första tävling. 7km i Kungsbacka i världens äldsta årliga långlopp! 170 deltagare på 7:an och en ganska flack bana. Det blåste dock friskt vilket gjorde visa delar av banan lite tyngre. Målet var att gå i mål mellan 26-30 min, ett ganska stort tidsspann men jag visste inte riktigt hur banan var! Öppnade snabbt första kilometern och passerade den på 3.35, sen sänkte jag tempot lite under de kommande 4 kilometrarna! Passering 5 kilometer skedde på 19.25 och i mål sprang jag på 26.17! Är mycket nöjd med sluttiden som indikerar att uthålligheten är god! 3.45 per kilometer och 9:a totalt i loppet! 
Nästa lopp blir i Stenungsund 14:e maj! Stafett 1000m 🏃🏽

Här tillsammans med klubbkamraten Andreas Klasson som kom 3:a med 24.38!

Tävlingssäsongen närmar sig 🏃🏽

Allmänt, sport, träning / Permalink / 0
Nu börjar sommaren komma krypandes och likaså tävlingarna! Än så länge har jag inte gjort någon tävlingsplanering då jag vill känna att kroppen känns bra innan jag planerar in massa lopp! Körde idag 1000m och sen 8x200m! Ett lite tuffare pass även om 1000m inte gick toksnabbt! 2.43 hade jag i mål vilket är helt okej, inte särskilt mycket syra och ganska kontrollerat! Bra feeling på 200m också... Ska bli kul o se vad som händer i sommar!

Efteråt försökte vi skapa en mäktig pyramid, halvlyckat 😂

SVT reportage

Allmänt, sport, träning / Permalink / 0
I veckan skymtades jag i Sportspegeln och på SVT sport:s sida. SVT spelade in 2 reportage med oss i mars och nu sändes det alltså! Ett om Meraf Bahta och ett om Ulf Friberg. Så in och kika:

http://www.svt.se/sport/friidrott/mastartranare-i-allt-fran-sprint-till-maraton/

http://www.svt.se/sport/friidrott/rekordstark-bahta-tillbaka-med-os-drommar/Till top