Terräng-SM

Allmänt, sport, träning, tävling / Permalink / 1
Måste skriva några rader... Har i helgen varit funktionär på Terräng-SM som vi i Hälle IF arrangerade i Uddevalla! Första dagen var en bra dag med flera veteranmedaljer samt ett lagsilver till tjejerna på 4km!
Men söndagen var något alldeles extra! Något som gav mig gåshud... 
I tävlingens sista lopp fanns det förhoppningar på en lagmedalj och kanske även en individuell medalj! Musse gjorde "comeback" i SM-sammanhang efter en del skadebekymmer och skulle springa 12km. På startlinjen stod även Ababa Lama, en 23 årig Hälleit som har ett helvete bakom sig. Jag tror det är svårt att förstå för oss svenskar vad han kan ha gått igenom, vilken smärta han har känt och känner! Han flydde från Etiopien där han tidigare har torterats och Gud vet vad... Han kom till Sverige och fick uppehållstillstånd och på denna "trygga" plats blir han sedan knivhuggen i ryggen i Göteborg! Han missar landsvägs-SM efter att året innan vunnit 10km landsväg... Anledningen var smärta i ryggen! Efter stora skadeproblem och även andra problem så tränar han de senaste 3-4 veckorna, och han anmäler sig till Terräng-SM. På lördagen bröt han 4km... 
Men på söndagen stod han, efter en del övertalning, på startlinjen på 12km. Efter en alldeles för snabb öppning tog han det, efter direktiv, lite lugnare på andra varvet och på den 2km långa banan sprang han sedan som en mästare! Sett till vilken träning han har gjort och vilka förutsättningar han har fått i livet sprang han sanslöst bra! En gudabenådad talang! Även Musse, som på något sätt ändå symboliserar hela Hälle, sprang otroligt bra och rutinerat! Åt Eskilstunas Abraham fanns inget o göra men tvåa blev han, och en ganska överlägsen sådan! O så, borta på upploppet dyker han då upp, tillsammans med Högbys David Nilsson, Ababa Lama... Och till publikens förtjusning, det var ändå hemma-SM, spurtar han ner Nilsson och kniper ett brons! Efter det man såg på 4km och det Ababa själv sa innan loppet så är det en sanslös bedrift! Man kunde se i Ulf Björklunds ögon, Björklund som av våra afrikaner i klubben kallas Papa Ulf, lyckan och glädjen han kände när Ababa gick i mål! Ababa själv var inte överdrivet exalterad över bronset! Det första han sa till mig när han gick imål var "jag har bara tränat 3 veckor"! Tack vare Musses fina lopp, Ababas, i mina ögon, lilla bragd och Scott Frasers mycket fina 9:e plats tog Hälle också hem lagguldet! 
Vilken avslutning på en för Hälle fantastisk helg! 


Så börjar de lossna... 👊🏼

Allmänt, sport, träning / Permalink / 0
Ja nu börjar äntligen träningen kännas bättre! Körde i tisdags ett tuffare pass på gruset runt NM-banan i Uddevalla! 1200m, 3 min vila och sedan 6x600m med 1 min vila! 4.06 och sedan ett snitt runt 2.07! På onsdagen gjorde jag mitt första ordentliga styrkepass sen skadan och körde bland annat knäböj med 50kg på axlarna, frivändningar och häckhopp. Och på torsdagen kördes äntligen lite kortare intervaller! 600m, 300m x 4! Varannan lång, varannan kort! Snitt 1.59 och 54 sek!
Känns bättre och bättre för varje dag 💪🏼

Efter regn kommer solsken 😎

Allmänt, sport, träning / Permalink / 0
Ja man säger ju så, efter regn kommer solsken! Denna säsongen var stabil o bra men utan några riktiga toppar! Efter skadorna som varit nu så lägger jag om denna grundträningen lite. Mer fokus på skadeförebyggande träning och distans! Har nu dragit igång på allvar, kör varje måndag 7km distans med Yared och avslutar med 4x100 eller liknande! Kör även lite enklare styrka efteråt, typ situps, backups, pushups och sidlyft!
Tisdagar är det intervaller med Hälle, onsdagar styrka i rimners, torsdagar intervaller med Hälle, fredagar kortare distans samt styrkepass i Ljungskile, lördagar backe, 8x140m med 2 min vila och söndagar distans!


Till top