7:a på JSM i Kalmar!

/ Permalink / 2
unior-SM är självklart årets höjdpunkt och i år var det Kalmars tur att arrangera mästerskapet! På fina Fredriksskans,  som idylliskt är placerad bredvid ett mycket vackert vattendrag, var SM-tävlingarna igång redan på fredagen. Jag skulle springa försök kl.15.45 och åkte upp samma dag. Väl på plats värmde jag tillsammans med Falkenbergs Sakaria Hussein! De senaste mästerskapen har jag tävlat mot honom och därför har vi också värmt upp tillsammans. Fördelen med detta är att man slappnar av lite mer och kan tjöta me varandra innan loppet. Efter uppvärmningen gick vi bort till callingen där heaten ropas upp. Jag fick bana 4 och skulle möta Martin Selin, Martin Astner, Adrian Mehic. Med sämst personbästa och årsbästa visste jag att det skulle bli ett tufft heat. Väl i startblocken var jag sjukt laddad och jag öppnade första 200m på ca 23.5, en mycket bra öppning! Men sen kom motvinden, vid 250m ledde jag mot Selin och Mehic men Astner passerade på insidan. In på upploppet började mjölksyran komma och tankarna började surra i huvudet. Helt plötsligt insåg jag att jag var nära SM-final. Men så började Selin närma sig. O när man leder med 50m kvar mot en kille som sprungit 1.5 sek snabbare så börjar man tänka. Selin gick upp jämsides och spurtvann mot mig med 9 hundradelar. Jag blev totalsjua, närmast en final och endast 9/100 från den. Marginalerna är små, men mitt bästa SM so far... 

Seger o pers i Varberg!

Allmänt, sport, träning, tävling / Permalink / 0
På lördagen sprang jag 200m i bra motstånd. Påskbergsvallen ligger väldigt öppet till och det blåser mycket runt och på arenan. Det var motvind första 110m vilket gjorde det svårt att trycka genom kurvan! In på upploppet var jag dock tvåa efter Ystads Filip La Fleur och kunde trycka på bra, om än lite ansträngt... 23.22 skrevs sluttiden till vilket är bra med tanke på förutsättningarna! Tvåa och en skön pallplats! Dagen efter, på söndagen, var det dags för säsongens hittills viktigaste lopp! Efter flera månader av skadeproblem och dåliga lopp på 400m visste jag att jag var tvungen att springa bra för att få chansen till ett hyfsat heat på SM! Mellan mig och 2 andra skilde det 3/100 i årsstatistiken och jag visste att jag skulle bli tvungen att öppna hårt för att ha en chans på seger och framför allt på pers! La Fleur hade banan utanför mig och Trollhättans Niclas Ragneberg sprang på banan innanför! Starten gick, om än 30 min försenat, och jag tryckte på bra i kurvan! Efter 120m var jag helt plötsligt ikapp La Fleur och även om Ragneberg hade plockat in lite på mig så ledde jag vid 200m! Motvinden på borte orsakade dock att öppningen blev lite för långsam, ca 24.5, och när motvinden blev allt starkare i kurvan så började mina ben stumna... Att gå in på upploppet med så stumma ben var dock skönt, för då vet man att man gjort de man kan! Jag krigade in imål som segrare och nya personbästat 50.44 satt fint! Upp som nummer tio genom tiderna i M20 i Bohuslän-Dal och en härlig känsla att äntligen persa på 400m igen! Härnäst väntar 200m i Göteborg på Folksam Challenge den 14 och sedan 400m på J-SM i Kalmar den 22-23! 


Fina vänner från Vänersborg var nere o heja på, vilket alltid är mycket uppskattat!

Varberg till helgen

Allmänt, sport, träning, tävling / Permalink / 0
Ja, efter ett långt uppehåll så väntar nu en tvådagars-tävling i Varberg till helgen🏃 200m på lördagen och 400m på söndagen! Huvudprio är att persa på 400m! Gäller att vara tuff o våga öppna tufft 💪🏼 detta är sista chansen innan J-SM att få till ett snabbt lopp så det blir viktigt att våga springa snabbt! 
Nu väntar ett viktigt pass imornkväll innan de blir vila o mjukt pass på torsdag! 
Till top